L'Escola Politècnica Superior de la UA dissenya la nova exposició del MUA: 'Després de la UA'

Data de la notícia: 06-07-2023
Visites: 1113
Comentarios de las noticias Comentaris a la notícia: 0


Amb el patrocini d'Hidraqua, la mostra s'inaugura dimarts que ve 11 de juliol i planteja una reflexió sobre els 'futurs possibles' de la UA: el seu campus, arquitectura i la seua comunitat humana i no humana. L'exposició formarà part de les activitats del MUA per a la Nit en Blanc.

El Museu de la Universitat d'Alacant (MUA) es troba en ple procés de preparació de la nova exposició que albergarà la sala Sempere a partir del pròxim dimarts 11 de juliol, amb el títol “Després de la UA”. Comissariada per Juan Carlos Castro-Domínguez, investigador i professor de Projectes Arquitectònics en l'EPS (UA) des de 2006, fundador i director de Fab Lab Alacant, i també comissari i gestor cultural d'esdeveniments relacionats amb tecnologia, art sonor i música electrònica; i per l'alumna d'Arquitectura de la UA, María Ponce Garrido, l'exposició romandrà oberta al públic fins al 22 de juliol, gràcies al patrocini d'Hidraqua.

L'acte inaugural, el dimarts 11 de juliol a les 11.30 hores comptarà amb la presència de la Rectora de la UA, Amparo Navarro Faure. La mostra planteja la ficció especulativa com a eina per a reflexionar sobre possibles canvis de futur quant a la manera d'entendre l'ecosistema que conforma la Universitat d'Alacant: el seu campus, la seua arquitectura i la seua comunitat humana i no humana. L'exposició consisteix en un espai immersiu i accessible, que reflexiona sobre l'esdevenir d'un futur pròxim, basat en experiències d'aïllament social com la pandèmia del COVID, o l'intens debat sobre les mesures a prendre davant la situació crítica de crisi mediambiental i com afrontar les noves maneres de relacionar-nos amb la naturalesa i els no humans. A través de diverses secciones -arquitectura i infraestructures, materialitats, no humà i paisatge sonor- es planteja una reflexió sobre el passat, present i futur del nostre campus universitari.

La proposta expositiva es completa amb una sèrie d'activitats que conviden a la comunitat universitària i a públic general a la participació: creació d'una càpsula del temps col·lectiva; visites guiades pels comissaris de l'exposició (12 i 14 de juliol a les 12 h); celebració de la Nit en Blanc (21 de juliol) amb una passada especial a l'exposició i una visita nocturna a les infraestructures de la UA.





Logo Whatsapp   Logo Google


Comentaris a la notícia  RSS



Nota:

Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de l'EPS.

No està permès abocar comentaris contraris a les lleis espanyoles o injuriantes.

Reservat el dret a eliminar els comentaris que considerem fóra de tema.

Els comentaris s'ordenaren dels més recents als més antics.

Problemes amb l'usuari de l'EPS



LOGO ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR, UNIVERSIDAD DE ALICANTE, EPS UA