Conferències sobre desenvolupament àgil de programari

Data de la notícia: 15-01-2018
Visites: 5970
Comentarios de las noticias Comentaris a la notícia: 0


Dijous 8 de febrer a les 11:00 i a les 13:00 del matí, en el Saló d'Actes de la Politècnica I.

Dins de les activitats del mes cultural de la EPS, en el matí del dijous 8 de febrer, tindràs l'oportunitat de conèixer més sobre el desenvolupament àgil de codi net i de qualitat de la mà de Modest Sant Joan i Alberto Gómez.
 
Ho veurem en dues interessants xarrades dirigides principalment a estudiants d'Enginyeria Informàtica i, en general, a qualsevol interessat en el desenvolupament de programari:
  • Metodologies àgils: una introducció amb sketchnotes.
  • Codi net: perquè `el meu programa funciona` no és suficient.
Les xarrades tindran lloc el dijous 8 de febrer a les 11:00 i a les 13:00 del matí, en el Saló d'Actes de la Politècnica I.


Metodologies àgils: una introducció amb sketchnotes

La tecnologia avança a un ritme vertiginós i les empreses cada vegada s'enfronten a majors reptes per a adaptar-se a aquest ritme. Per açò, la manera en la qual gestionem els projectes i la manera de generar nous models de negoci ha de canviar per a adequar-se a aquesta nova era digital. Existeix una necessitat de professionals de tots els àmbits que coneguen aquestes noves maneres de gestionar projectes perquè siguen capaços de treballar en aqueixos nous entorns de treball. Per aquest motiu volem realitzar aquesta introducció a la Metodologies Àgils on explicarem les diferències entre (Scrum , Kanban i eXtrem Programming ) i ens centrarem en la seua explicació així com en els seus beneficis.
 
Alberto Gómez és Agile Coach i Scrum Master amb més de 14 anys d'experiència professional. Enginyer informàtic apassionat de les metodologies Agiles i la cultura Kaizen i amb un Postgrau en Metodologies Agiles (PMA). Durant els seus més de 14 anys de trajectòria professional en el camp del desenvolupament de programari ha pogut ajudar tant a xicotetes com a grans organitzacions a executar els seus projectes d'una manera més eficient i productiva. Alberto és especialista a treballar amb equips mòbils i equips web. Aplicant tècniques Lligen / Agile, i sense perdre de vista el tracte humà, ha ajudat a transformar i evolucionar en la cultura corporativa de múltiples empreses.


Codi net: perquè `el meu programa funciona` no és suficient

El codi net és aquell que és fàcil d'entendre, testear i de modificar. És el contrari al codi fosc, intricat i precipitat que trobem sovint en projectes heretats. Escriure codi net és clau per a poder desenvolupar programari que evolucione d'una forma sostinguda i sostenible. Ignorar la importància del codi net ens portarà a desenvolupar programari cada vegada més fràgil i difícil d'evolucionar, fins a arribar a un punt en el qual l'equip començarà a plantejar-se refer-ho des de 0 perquè siga sostenible. Quan l'equip arriba a aqueix punt està perdut.
 
Escriure codi net no és fàcil, però és moltíssim més difícil evolucionar codi que no està ben escrit. La bona notícia, existeixen tècniques i pràctiques que ho faciliten i amb les quals l'equip pot aprendre i millorar. Entre elles es troben el desenvolupament dirigit per les proves (TDD, Test Driven Development), la programació en parelles, la revisió de codi o la integració contínua.
 
Modest Sant Joan, CTO en Domingo Alonso Group i president de Agile Spain, té més de 20 anys d'experiència desenvolupant programari. És un convençut dels principis, valors i pràctiques de XP (extreme Programming) i està interessat en qualsevol tipus de tècnica que permeta construir millor programari. La seua passió per escriure codi només és equiparable en plaure que obté en esborrar-ho.




Logo Whatsapp   Logo Google


Comentaris a la notícia  RSS


Vore tots els comentaris

Nota:

Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de l'EPS.

No està permès abocar comentaris contraris a les lleis espanyoles o injuriantes.

Reservat el dret a eliminar els comentaris que considerem fóra de tema.

Els comentaris s'ordenaren dels més recents als més antics.

Problemes amb l'usuari de l'EPS



LOGO ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR, UNIVERSIDAD DE ALICANTE, EPS UA