Recorregut guiat 'Ruta per les Torres de Defensa de l'Horta (segles XVI-XVIII)' #mescultural

Data de la notícia: 15-02-2012
Visites: 1710
Comentarios de las noticias Comentaris a la notícia: 0


24 de Febrer

Important! inscriure's en rutahuerta@eps.ua.es amb nom, dni, case alumne indicar titulació, cas altres indicar si és PAS o PDI, email de contacte.

Punt de trobada : 10:00h en la Torre de Sarrió. Rotonda Glorieta de l'Esportista Carolina Pascual


Veure mapa més gran

La ruta d'unes 4 hores consistiria en recorres els antics camins de l'Horta partint des de la Torre **Sarrió, visitant algunes de les torres més representatives de l'Horta d'Alacant, incloent la visita a l'interior d'alguna d'elles. Explicacions d'alguna de les finques que trobarem en el camí.

Es parlaria dels productes que ací es generaven com el vi **fondillón, la vinculació de les Torres de l'Horta amb la seguretat davant els saquejos dels pirates,  el gran patrimoni oblidat d'Alacant i els seus diferents tractaments en diversos casos (des de l'abandó, el saqueig, la desaparició o l'agressió per part de les noves edificacions, fins a la restauració i la posada en valor com a restaurants o habitatges).

En aquesta ruta es coneixeria el sistema de camins que han arribat fins als nostres dies, els regs i sèquies que partien des dels **Assuts de Sant Joan i Mutxamel, les vinculacions amb els nuclis de població i caserius de la zona…
 
La diversitat dels recintes permetrà conèixer diferents tipus d'edificacions, mètodes constructius, materials, estructures, èpoques històriques, estils compositius… així com intervencions en el patrimoni, restauracions, abandons, oportunitats de futur…Important! inscriure's en rutahuerta@eps.ua.es amb nom, dni, case alumne indicar titulació, cas altres indicar si és PAS o PDI, email de contacte.

Punt de trobada : 10:00h Enfront de l'escala de la porta principal de l'Estació d'Adif (Renfe) a Alacant

La ruta d'unes 4 hores consistiria en recorres els antics camins de l'Horta partint des de la Torre Sarrió, visitant algunes de les torres més representatives de l'Horta d'Alacant, incloent la visita a l'interior d'alguna d'elles. Explicacions d'alguna de les finques que trobarem en el camí.

Es parlaria dels productes que ací es generaven com el vi Fondillón, la vinculació de les Torres de l'Horta amb la seguretat davant els saquejos dels pirates,  el gran patrimoni oblidat d'Alacant i els seus diferents tractaments en diversos casos (des de l'abandó, el saqueig, la desaparició o l'agressió per part de les noves edificacions, fins a la restauració i la posada en valor com a restaurants o habitatges).

En aquesta ruta es coneixeria el sistema de camins que han arribat fins als nostres dies, els regs i sèquies que partien des dels Assuts de Sant Joan i Mutxamel, les vinculacions amb els nuclis de població i caserius de la zona…
 
La diversitat dels recintes permetrà conèixer diferents tipus d'edificacions, mètodes constructius, materials, estructures, èpoques històriques, estils compositius… així com intervencions en el patrimoni, restauracions, abandons, oportunitats de futur…




Logo Whatsapp   Logo Google


Comentaris a la notícia  RSS



Nota:

Aquesta és l'opinió dels usuaris, no de l'EPS.

No està permès abocar comentaris contraris a les lleis espanyoles o injuriantes.

Reservat el dret a eliminar els comentaris que considerem fóra de tema.

Els comentaris s'ordenaren dels més recents als més antics.

Problemes amb l'usuari de l'EPS



LOGO ESCUELA POLITÉCNICA SUPERIOR, UNIVERSIDAD DE ALICANTE, EPS UA